At få hvalp i huset: Essentiel guide

Hvem kan modstå en hvalp? Disse små bundter af ren kærlighed er bare yndige og uimodståelige. Hvis du overvejer at bringe en ny hvalp ind i dit liv, er det en spændende tid, fyldt med forventning om alt det sjov, I vil have sammen. Og hvis du vælger omhyggeligt, får hjælp fra dit hoved såvel som dit hjerte og sikrer, at du har lavet din research og er velforberedt, sætter du baren for et kærligt, tillidsfuldt forhold, der vil vare resten af din hunds liv.

Først skal du overveje, hvilken race, eller blanding af racer, der føles rigtigt for dig. Alle hunde er forskellige, men der er visse racekaraktertræk, og det er klogt at undersøge disse, før du træffer en beslutning. Husk på, at det sandsynligvis vil være kærlighed ved første blik med enhver hvalp du møder, men husk! du leder efter en livslang ledsager, som vil være det rigtige match for dig og din familie. Tænk på den størrelse, din hvalp vil vokse op til at blive, hvad dens træningsbehov sandsynligvis vil være når den modnes, og om du kan være hjemme med den det meste af tiden i de afgørende tidlige uger. Hvalpe har brug for selskab, og du skal også være der for at lære ham toilettræning, grundlæggende manerer og arbejde med mindre adfærdsproblemer, hvis de skulle opstå.

 

Opdrætter eller ej?

Hvis du beslutter dig for at købe din hvalp fra en opdrætter, skal du kontrollere, at opdrætteren er velrenommeret. Sørg for, at du kan besøge flere gange, og at du ser hvalpen sammen med sin mor samt kuldsøskende. Opdrætteren skal kunne give dig information om faren, hvis han bor andetsteds, og hvalpene skal være velplejede, sunde i udseende, omgængelige, vil have deres første vaccinationer og blive mikrochippet, mens de er i opdrætterens varetægt, og forhåbentlig vil blive undervist i det grundlæggende i toilettræning.

Hvalpefabrikker er udbredt, desværre på trods af store anstrengelser for at fjerne disse forfærdelige steder, så undgå venligst fristelsen til at købe en hvalp, du ser uden moderen til stede. Hvis nogen tilbyder at møde dig et sted for at aflevere hvalpen, eller tilbyder at bringe den hjem til dig, så hold dig langt væk!

 

Omkostninger

Er du forberedt på de økonomiske omkostninger ved at opdrage en hvalp? Du skal huske at der skal betales ved vaccinationer, ormekur, kastrering/sterilisation senere, hvis du beslutter dig for det, og enhver sundhedspleje, der kan være nødvendig i en periode på op til 17 år for en lille hund. Det er klogt at købe en sundhedsforsikring, så snart din hvalp ankommer, så hvis der er behov for en dyrlæge på et tidspunkt, vil den ikke springe budgettet.

 

Indkøbsliste

Du skal være godt forberedt på din hvalps ankomst. Her er en liste over nogle væsentlige ting.

 • Et blødt justerbart halsbånd
 • En hvalpesele (Vi foretrækker H-seler)
 • Et hundetegn med den lovpligtige information: Dit navn, adresse og postnummer. Evt. telefonnummer, så man kan ringe tilbage hvis hvalpen er stukket af.
 • En lang let snor eller line
 • Mad- og vandskåle
 • En behagelig seng
 • Et bur, hvis du beslutter dig for at bur-træne din hvalp, som kan stå åben og bruges som et stille hule.
 • Foder: Undersøg hvad din hvalp er blevet fodret med, hvor den har boet, og start op med det. Hvis du planlægger at sætte den over på et andet foder, kan du ændre dette gradvist over en periode på en uge eller to
 • Legetøj
 • Sikre tyggegenstande for at give de skarpe hvalpetænder noget at arbejde med og tilbyde som et alternativ, hvis den beslutter sig for at nappe i møblerne (eller dig)
 • Høm-høm poser
 • Godbidder! Masser af godbidder, da du vil bruge disse til at belønne den for alt, hvad den gør, som du ønsker.

 

Hvalpesikring

Det er meget nemmere at hvalpesikre dit hjem, før din hvalp ankommer, og det sparer dig for stressen ved at løbe frem og tilbage, for at fjerne noget den har fundet, som kan være farligt for den. Hvalpesikring er egentlig ikke anderledes end at børnesikre dit hjem - det er et spørgsmål om at holde alle no-go genstande godt af vejen.

 • Kontroller, at der ikke er løse ledninger, og sørg for, at alle ledninger er sat fast til fodpaneler eller vægge.
 • Tjek dit hus og have for at sikre, at der ikke er planter, der kan være giftige for hunde. Dette inkluderer påskeliljer, alpeviol, ridderspore, hyacint, blåregn og liljer - du vil kunne finde en omfattende liste over planter, du skal undgå, hvis du søger online.
 • Fjern eller ryd alt væk inden for rækkevidde, der kan bruges som tyggelegetøj – du vil ikke have, at dine hjemmesko eller dine børns legetøj bliver noget din hvalp napper i – og sørg for, at din mobil og fjernbetjeningen til dit tv ikke er i hvalpehøjde. Husk på, at alt hvad den kan nå, vil af den blive betragtet som noget der kan leges med, og hvis du efterlader en chokoladebar inden for rækkevidde, kan det resultere i en ubehagelig og akut dyr tur til dyrlægen!
 • Sofaborde skal være fri for alt, hvad du ikke ønsker, at hvalpen skal have fat i
 • Sørg for, at der ikke er adgang til kemikalier, medicin, malerbøtter eller andet farligt. Luk disse væk i et skab og sæt børnesikrede låse på lave skabe.

 

At bringe din hvalp hjem

Du har hentet din hvalp hos opdrætteren eller familien, og er kommet hjem til din første dag sammen. Sørg for at have masser af små godbidder i lommen, og tag hvalpen med ud i haven for at snuse rundt. Det er meget sandsynligt, at han vil besørge der, så hvis du smider en godbid lige foran ham, så snart han har besørget, starter du straks og nemt med toilettræning.

 1. Hvalpe har en naturlig tendens til at følge den, der er tæt på, så kald dens navn og inviter den til at følge dig indendørs. Dette er det første skridt til at træne indkald.
 1. Lad den se, hvor dens seng og skåle er. Sørg for, at der er masser af vand til rådighed, og giv ham plads til at udforske sine nye omgivelser.
 1. Tag ham udenfor til et toiletbesøg ca. hver time, og umiddelbart efter mad, en drink, en lur og en leg. Hvis du ser den snuse eller cirkle rundt, betyder det at den højst sandsynligt skal 'tisse', så tag den udenfor med det samme.
 1. Kald på den i en glad stemme, og beløn den med ros, nus og en godbid, når den kommer til dig.

Hvalpe har uheld. Deres blærer er små, og de er ude af stand til at kontrollere deres behov, så hvis de tisser indendørs, er det ikke deres skyld. De kan simpelthen ikke lade være. Så du skal bare tålmodigt og stille rydde op med et hundevenligt rengøringsprodukt, der fjerner alle spor af duften af ​​tis eller afføring. Blegemiddel fjerner ikke duften, så brugen af det vil efterlade spor, der kunne signalere til din hvalp, at det er et okay toiletområde, hvilket ikke vil være nyttigt for toilettræningen.

 

Den første nat med en ny hvalp

Din hvalp vil have brugt sine første uger på at sove med sin mor og sine kuldsøskende, og det er et kæmpe chok for den pludselig at blive efterladt alene et ukendt sted, uanset hvor behagelig dens seng er. Du kan enten have en hundeseng i dit soveværelse, eller lige uden for med din dør åben, for at forsikre den om, at den ikke er alene, eller du kan sove i det værelse, som du har til hensigt, at den skal sove i de første par dage den er hos dig.

Hvis du skal træne den til at være i et bur, kan du lave en behagelig seng inde i buret, ligge en veldækket varm vandflaske under sengen og tilføje et blødt legetøj og en uvasket t-shirt der dufter af dig. Lad lågen stå åben, så den ikke føler sig fanget og går i panik.

Den gamle, forældede tankegang for både hvalpe og babyer plejede at være at lade dem græde ud, hvis de græd efter selskab. Dette lærer dem kun, at ingen vil være der for at opfylde deres behov, når de er fortvivlede, og heldigvis er tiderne gået videre fra det nu. Hvis din hvalp græder i løbet af natten, kan du stille og roligt sige et par ord for at fortælle den, at du er der.

 

Opdragelse af din hvalp

At passe en hvalp, hjælpe den med at vokse, udvikle sig og lære fra lille hvalp til voksen hund, er en enorm gave. Få mest muligt ud af hvert sekund, fordi de vokser op så hurtigt!

Tilbage til blog